Всеки носи в сърцето си специално и по-свидно място и

...
 Всеки носи в сърцето си специално и по-свидно място и
Коментари Харесай

Нанков в Априлци: Последните три години, в които нищо градивно не се случи в цялата страна, бяха много тежки, защото знам колко много неща можехме да направим тук и в цялата област Ловеч

 Всеки носи в сърцето си особено и по-свидно място и единствено мисълта за него ни прави като че ли по-добри. За мен това е родното Априлци. Когато се срещам с моите съграждани съм по-отговорен от всеки път. За да не позволи даже единствено да помислят, че спестявам старания, сила и време в уговорките ми към общината.

Последните три години, в които нищо градивно не се случи в цялата страна, бяха доста тежки, тъй като знам какъв брой доста неща можехме да създадем тук и в цялата област Ловеч. През 2021 година започва подмяната на водопроводната мрежа на гр. Априлци. Започна се от кв. " Острец " и към този момент е сменената 11,5 км водопроводна апаратура. Следващият стадий започва в края на 2022 година в кв. " Центъра " и кв. " Зла река ". Дължината на обекта е близо 5 км.
 
В момента тук върви заключителната част на подмяната на довеждащите водопроводи и построяването на нов напорен водоем с съдържимост 650 куб. м, който ще подсигурява водната самостоятелност на Априлци от сухите лета. Дължината на сменените довеждащи трасета е към 4 км. И паркът, и новата спортна площадки са подготвени, както и цялостната замяна на уличното осветяване в цялата община - все планове, планувани и обезпечени по време на последния кабинет " Борисов ". И след тях ни-що. Нищо.

Както кметовете от всички общини, по този начин и Кукенски всякога ми споделя: " Добре че осигурихте финансирането да е записано в държавния бюджет, че другояче по какъв начин да се стартира работа в тази неустойчивост ". Да, по този начин е, тъй като плановете в Априлци са 9 и всички са огромни. Планираме още тази година да стартираме подмяната на нови три стадия от водопроводната мрежа - един в кв. " Острец " и два в кв. " Видима ". Дължината на трасетата е над 20 км.

Тази година стартира  изработването и на механически план за създаване на туристически въжен превоз - една фантазия на Априлци, която ще даде подтик в развиването на туризма. Планираме още това лято създаване на нов съвремен дом за възрастни хора, повсеместен ремонт на учебното общежитие, както и дълго чакания ремонт на читалището в кв. " Зла река ".

За децата ще изградим още четири стадиони с изкуствена настилка, подаяние от наш съгражданин, живеещ в Швеция, както и четири площадки с уреди за фитнес навън. Предстои подмяната на остарелите беседки в местността " Кръста ".

Есента ще завърши и ремонтът на вкопаната черква в кв. " Ново село " - монумент на културата от национално значение. Имаме подготвени планове, чакащи финансиране за ремонт на още три църкви! Всичко това ръка за ръка с общинския кмет, в непрекъсната връзка и цялостно подпомагане. Да, малко некомфортно е, когато е разкопано, само че пък взема решение проблеми дълги години напред. И това се схваща от хората. Благодаря им.

В Априлци постоянно сме били първа политическа мощ. Вярвам, че и на тези избори още веднъж ще бъдем първи с номер 22. За да продължим да трансформираме този парадайс на земята във все по-подреден и комфортен град.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР